Hvad kan man bruge SF til? Ingen ting! Der er endu igen et socialdemokrati!

Det ulækre ved helle debatten i SF er at lønarbejdet bliver mystificeret til noget af alle grupper i partiet. Lønarbejde er udbytning, og at anerkendelse i samfundet tilsyneladende er ens med at få penge for at lade sig styre af cheferne for profittens skyld, men i stedt for at forholde sig til arbejdets virkelighed diskuteret SFer  hvilken mådegruppe man skal lefle får ud fra ideologiske principper. 

Politik adskiller sig der ikke fra andre produkter som sælges, det handler om image og faktum er at i virkeligheden vil ingen af politikerne snakke om godernes ulige fordeling og den  sociale lagdeling, fordi det vil også betyder at man skal sætte spørgsmålstegn ved lønarbejdet, men istedet for vil man kun bekræfte folk i den identitet i rollen som nyttigt og venlig lønslaver i status quo som de har. 

Debatten handler kun om hvor snævre eller bred en identitet man appellere til og hvad der gælder som ideel eller succesfuld lønarbejdere identiteten.

At rengøringsassistenter, arbejdsløse eller pensionerede lønarbejder ikke opfattes som lønarbejder på samme måde som andre viser kun hvor absurd debatten er, fordi man ikke vil diskutere at arbejde principielt. Hvor får folk ikke samme løn? Er en rengøringsdames arbejde mindre hårdt arbejde end at en sygeplejerske?  Er pædagog mindre vigtig for samfundet end en sociolog? Hvorfor får en ufaglært ikke for samme løn som en faglært? Hvorfor får en faglært ikke samme løn som en akademiker? Det stiller igen også spørgsmålet får man overhoved bedre løn eller overhoved et job bare fordi man har en bedre uddannelse? I dag i en økonomisk krise er klar NEJ. Der er mange ting som ikke giver mening for mange på arbejdsmarkedet, men svaret på spørgsmålene er meget brutal. Om et menneske for et arbejde og hvor høj lønnen er har intet at gøre om man syns det man gøre er nyttigt i samfundet eller om man faktisk gøre et godt stykke arbejde. Det eneste der bestemmer dette er om  hvor meget profit for arbejdsgiverne ud af arbejderen. Den slags viden får folk hurtig til at sætte spørgsmål ved om lønarbejde overhovedet giver mening overordnet.  

Ingen af politiker vil spørge sig selv åbent eller vælgerne den slags ting, fordi så vil folk spørge hvorfor overhovedet lønarbejde? Hvorfor overhoved arbejdsgiver og politikerne?

Det skrammer sikkert nogle vælger væk, fordi det er ”ekstremistisk”? Og mange bliver skræmt af den slags spørgsmål, fordi en anarkistisk utopi betyder en usikker fremtid som er meget lang fra det daglige liv i dag. Det er kun forståeligt og der en masse oplysningsarbejder, agitation og støtte til selvorganisering for at skabe tidlig til at folk kan selv styre samfundet i mange år.

Men den vigtigste grund hvorfor politikernes ikke snakker om hvad lønarbejde og kapitalismen er skyldes at politikeren ikke kan med den slags spørgsmål lave seriøs karriere i partiet. Ud over dette må man spørge om politikerne har en interesse i at afskaffe sig selv? Politikernelaver love og som bestemmer over lønmodtagernes tilværelse uden moralske kvababbelser, og måske blive han/hun selv engang i fremtiden en slags arbejdsgiver som chef for en masse i offentlige ansætte et ministerium som minister eller måske i en kommune som borgermester.

Nu kan man se dette skuespil i SF, hvor man legitimere at man faktisk repræsenter nogle interesser. Ja og de gør politikere faktisk. De få der har stemt på dem. Det man diskutere er om hvordan man “dele og hersker” hen overhovedet på folk. Hvilken gruppe skal politikerne give bedre forhold frem for andre? Hvem vil politikerne have som kæledække uden samtid at skramme for mange vælger væk? Hvordan legitimere politikerne at man røver rander folk og samtid for folk overbevist til at de er det bedst som overhoved kan ske for dem.  

bla. bla. bla. … ”Der er ikke noget alternativer til markedsøkonomien: Muren er faldet”.  bla bla. Der er ikke det bedste politiske system, men der er intet bedre. Bla. bla. bla. … Vrøvl og sluder. Der er kun SF og det andre forbandede lort partier! ”Hurra for demokratiet! hurra for det frie valg?” Hvilke frie valg?

Politikere er alt andet an lønmodtagere klasse men en elite der forvalter samfundet, og deres job er jo ikke at afskaffe sig selv, men at sikre at økonomien bliver ved med at fungere som det skal. “Love og orden” eller ”fred og ro” kalder man dette i den offentlige debat. Politikerne er en del af den borgerlige klasse. Meget mere kan man ikke sige om det. Det man oplever med SF’erens interne debat som tilskuer nu er politik-skuespillet når det er bedst. Det er  rettighedernes- og privilegiernes marked hvor der laves stuehandler, papirnusseriger, valgflæsk og en masse ordgejl for undersåtterne så at selv den mest ignorant tænkende lønslave har en oplevelse af at være vigtig i deres afmagt og i accepten af deres rolle som samfundsnyttigt.  Stem på SF!

Ideen om at arbejdernes frigørelse er deres eget værk; det er fuldkommet ligegyldigt med herre og frue FS i folketinget(også for alle de andre på venstrefløjen, fordi så vil disse organisationer faktisk også agitere for dette – det gøre de ikke!). Det er kun noget der står i principprogrammerne for at baglandet føler sig vigtig, holder kæft og ikke helt går til af desillusionering. Unge kan man sikkert også stadig rekruttere med den slags bedrag til partiets ungdomsorganisation.

SF og alle de andre som påstår at repræsentere arbejderne i gennem deres politik vil kun en blødere udgave af kapitalismen, og selv et kan man sæt spørgsmåls tegn ved med den nuværende regering. En socialistisk samfund som deres partifæller fra omkring 1960’erne talte om er der ikke ønsker om at lave. Der er ikke tale om arbejder-selvforvaltning af virksomheder eller nationalisering af private virksomheder.  Der er heller ikke tale om at overgive statslige virksomheders til arbejdernes kontrol som alternativet til privatisering som en slags statsstøttet selvforvaltnings-socialisme som det bygger kooperativer som arbejdes selvejer. Det var en af de mindre autoritært alternativ til et stalinistisk kommunistisk projekt.  Der er ikke et ønske om at skabe bydelskvarter-råd eller arbejder-råd i virksomhederne hvor folk kan langsomt arbejde imod at bestemme mere og mere selv i deres hverdage. I SF taler man om  hvordan man udbytter lønmodtager for profit og om ikke andet, fordi ingen taler om arbejdermagt. Det betyder at selv endda reform-socialismen er ikke eksisterende i SF som en måde at fortrøste folk med utopien om morgendagens klasseløsesamfund. Måske er det godt at alle de autoritære utopier fra arbejderbevægelse er blevet diskrediteret ligegyldigt om der er tale om demokratisk socialisme, folkesocialisme eller proletariatets diktatur. Det er i virkeligheden kun en slags verdslig udgave af troen på et paradis. 

Derfor noget alvorsord til tosserne og nørderne som syns at stat-socialisme er vejen frem for venstrefløjen. Statslig-socialisme kan overhoved ikke nogensinde afskaffe kapitalismen, blot fordi der kommer en anden eliter til magte, og anden måde at lave karriere på og andre ejendomsforhold betyder det jo ikke at penge, autoritetstro, udnyttelse eller det borgerlige samfunds forsvinder magisk af sig selv. En privat-virksomhed eller et miniserie styret igennem fagforeningerne eller et socialistisk parti betyder stadigvæk elitedannelse.

Det betyder ligegyldigt hvor til højre eller til venstre man på venstrefløjen eller i den socialistiske ideologi som politikerne, pamper eller aktiviser når man er ikke vil afskaffe repræsentanter i ens organisationen og ikke har som mål også at afskaffe staten med kapitalen så bliver man inden for samme kedsommelige og triste paradigme. Det er og bliver kun et spørgsmål om hvordan man styrer og udnytter befolkningen og ikke om der findes et alternativ til dette! Et samfund uden styre og klasse: ANARKI.

Reklamer

1 kommentar

Filed under Uncategorized

One response to “Hvad kan man bruge SF til? Ingen ting! Der er endu igen et socialdemokrati!

  1. De har forladt alle deres holdninger og især over de sidste år hvor villy har været ved roret, ALT for en taburet. De er de værste overløbere nogensinde.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s