Antiautoritære Socialister: Hvor er meningen??

 Løbeseddel mod Denmarks deltagelse i Irak krigen og besættelsen af Afghanistan fordelt i Århus i 2003

– HVAD FANDEN ER EGENTLIG MENINGEN?
Der er aldrig nogen der spørger os, vores mening er ganske enkelt irrelevant som den så ofte er når den magtfulde overklasse har sat sig et mål i hovedet. Blev vi spurgt direkte ville vi spørge: Hvad fanden er egentlig meningen? Hvad er meningen med at dræbe civile, arbejdere, mennesker, undertrykte og udbyttede ligesom os, at bloddræne et helt folk? Og når vi hørte magthavernes fordummende, intetsigende svar: For at redde verden til gavn for alle! Kunne vi straks svare: Helt præcist hvor dumme tror I vi er?

Men ingen har som sagt spurgt os, ingen vil høre de magtesløses kritik. Derfor har kransekagefigurerne i koalitionslandenes regeringer – herhjemme er det synonymt med statsministeren Anders Fogh – kunstfærdigt udarbejdet en liste over “indiskutable” og “indlysende” hovedargumenter, krigspropaganda! Heri fremgår meningen med krigen som tidligere nævnt for “at redde verden”, fra en magtsyg psykopat, diktatoren Saddam Hussein. Han udgjorde for blot nogen måneder siden en reel trussel mod verdenssamfundet – ifølge magthaverne – det drejede sig nærmest om døgn inden en gentagelse af 11. september blot denne gang, formentlig med en europæisk storby som kulisse. En humanitær krig for menneskers selvbestemmelse og velfærd og så yderliggående frihedsskabende, at det faktisk – i følge magthaverne – ville være mere logisk at kalde det en “befrielse”. Saddam Hussein var som selvudnævnt til at spille skurk i magtelitens internationale spil og befolkningen slugte gyset med gåsehud og -hjerne.

FN var den stakkels, magtesløse og lidt naive politimester, med eget begrænsende reglement: Menneskerettighederne, USA spillede rollen som den selvstændige selvtægter-superhelt der endnu engang redder verden fra superskurken denne gang i forklædning af en skrækindjagende, ustyrlige Saddam Hussein, USA’s tidligere lejesvend der dog blev sindssyg og fik storhedsvanvid og nu prøver “at overtage verdensherredømmet – BWA-HA-HA-HAH’! Danmark er nu den lille hjælper “Robin”, perfekt med hævnmotiv og grøn maske. Vi skal helst overbevises om at USA – ligesom Batman – er den misforståede helt, med penge nok til at ofre sit overskud på den svage, hjælpeløse befolkning og koldblodigt jage forbryderne i ensomhed. Formentlig er han sammen med superskurkene der har slået sig sammen mod superhelten og som terroriserer befolkningen med deres mutant egenskaber, slyngelnetværket   Al-Qauda en del af ONDSKABENS AKSE som Darth Vader der er fortabt til den mørke side “det er for sent, de må udslettes med våbenmagt, stort BOOM -anonyme statister dør sammen med skurken, medmindre hans hoved overlever og flyver ud i det ukendte for at give stof til en efterfølgende film! Publikum elsker det, kvinderne hviner og klamrer sig til armlænet eller manden ved siden af, men trods den gode spænding er det blot affødt af fantasi, og instruktøren -manden bag historien – ved at det er ren og skær fiktion for verden er ikke så sort og hvid som til “god og ond’.

For denne krig drejer sig ligeså lidt som alle andre krige og såkaldte militære interventioner om menneskers frihed. Enhver med en smule blodomløb i hovedet burde være imod denne krig såvel som de foregående. Ejheller dem som USA har begået. Der vil aldrig være og har aldrig været en “retfærdig krig”, end ikke 2. verdenskrig trods dens tilnavn, “den sidste retfærdige krig”. Lad os med det samme aflive myten om “befrielse”, “fredsbevarende” og “retfærdige” krige.

USA var gammel nok til at alliere sig med Saddam Husseins regime, den irakiske overklasse tilbage i 1980’erne. l den kolde krig hjalp USA med penge og træning af det irakiske sikkerhedssystem imod kommunisterne der flere gange forsøgte at vælte regimet. Kurderne i Nordirak som ønskede en egen stat, som det var blevet lovet dem efter 1. verdenskrig af den engelske koloni magt måtte kigge i vejviseren efter deres selvstændighed

Man skal være noget af en røv med ører for at tro på politikernes glansbillede-ideologier der er udviklet til at fodre den umælende befolkning med, i tilfælde at krig.

Hvordan kan mennesker der burde dele våben, nedslagte hinanden og arbejdere imellem tage hinandens liv og farve et land rødt af blod? Et skud patriotisme, skulle kunne gøre den mest stilfærdige til dræbermaskine under de rette forhold. Lidelser, elendighed og had fremelsket hos ofrene og generationer og årtier vil gå før revanchismen dør hen og sårene heles. Men det værste der kan ske er at glemslen sænker sig. Det skal aldrig glemmes HVAD krig betyder. Og det der er sket i Danmark. Det er blevet glemt.

På trods af at de kaotiske tilstande i Irak er blevet døbt “anarki” kalder vi os anarkister. Både fordi kaos og krig intet har med anarki og gøre anarkiet i Irak er heller ikke skabt af mangel på autoriteter, men derimod den stærkeste fysiske autoritet: Statens militær. Men også netop fordi VI HUSKER, AT KRIGSINDUSTRIEN ER EN FED FORRETNING FOR MULTINATIONALE KONCERNER. At de manges død er de fås overflødighedshorn. Vi husker de løgne, beskidte propagandistiske tricks, regeringernes hetz, mistænkeliggørelse og endda repressalier. Vi husker hvad patriotisme betyder – nationalstatens ideologi, dens opium til folket, til at glemme og fordreje ting – at sætte fokus på – såvel som at skabe indre og ydre fjender. Staten beskylder krigsmodstandere for at være udemokratiske, usolidariske, terrorsympatisører og hvad de ellers har rappet af sig. “At dø for sit fædreland”, det er ikke nok at vi knokler os ihjel og stresser os til umenneskelighed på arbejdsmarkedet, hurtigere nedslidning, staten har et større forbrug af mennesker, forbrug – smid væk, dø hurtigere i krigen for statens sag, mens vi knap nok når at spørge os selv – Hvad fanden der egentlig er meningen?

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under Uncategorized

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s