SUF – Grundlovsdag: Det er forbudt at ytre sig imod statsministeren!

I går på Grundlovsdag lavede SUF Brønshøj-Vanløse en aktion i Rigsdalsgården ved Christiansborg. Med et banner med skriften “Et kryds hver 4. år er ikke folkestyre” ville vi sætte gang i debatten af demokratiet i stedet for den ukritiske hyldest som dagen ellers var kendetegnet ved af talere som Helle Thorning og Christine Antorini. I Danmark er man vandt til at man må ytre sin politiske holdning overalt, men det galdt åbenbart ikke ved dette arrangement. Inden vi overhovedet havde rullet banneret ud, kom der en politibetjent hen og prikkede os på skulderen og ville høre hvad der stod på det banner, vi stod med i hånden. da han forstod at vi havde et “kritisk budskab” fortalte han os at han ville smide os ud, hvis vi foldede banneret ud. Da vi spurgte hvorfor vi ikke havde ret til at ytre os lød svaret: “Det gider jeg ikke diskutere, I gøre bare som jeg siger. Ellers bliver i taget i hoved og røv og smidt ud”.
Da vi så senere flashede banneret alligevel, blev vi bedt om at forlade gården, på nær én af os, som de åbenbart gerne ville registrere i databasen. Da han ikke mente, at han havde gjort nogen ulovligt, optog han samtalen med betjenten på bånd, hvorefter betjenten prøvede at inddrage optageren, for at høre, om der var blevet optaget noget som kunne bruges imod ham. Aktivisten blev herefter lagt ned på jorden, indtil han udleverede sit navn.

Altsammen skete det imens Helle Thorning stod fem meter fra os og talte om demokrati og retten til at ytre sig. Glædelig grundlovsdag!

http://socialistiskungdomsfront.dk/nyheder/1643/grundlovsdag-det-er-forbudt-at-ytre-sig-imod-helle-thorning-schmidt

 

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under Uncategorized

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s