antisemitisme og “venstrefløjen”

Isreal laver umenneskelige ting og brutale ting som ikke uden videre kan undskyldes (heller ikke med historien som argument), men Isreal er ikke mindre brutal andre andre krigsførende lande eller besættelsesmagter. På mange måder ligner Israel de store kolonimagter og det de har lavet rund omkring i verden, men kan ikke beskyldes Israel for industrialiseret underkuelse og mord på samme nivou  som det 3. Rige. Selv Sovjet-styret under Stalin som har været nok en af det mest systematisk til at underkue og myrder oppositionen har aldrig været i nærheden af det nivou af industrielt systematiser hastighed af barbarisk mord.

Den ideologi der lige lige forsvare minder om den slags “antiperialisme”. Som der findes alt for meget af på “venstrefløjen” som har en tendens til netop racisme, som tager ensidigt stilling til en forsvare en stat/nation over for en anden uden videre at for at forholde sig til hvilken rolle nation og nationalisme har i forhold til at mobilisere til lønarbejdets udnyttelse eller til chauvinisme og krig i de moderne markedsøkonomi. Ud over det forholder det sig ikke til de faktiske forhold i Isreal eller de faktiske forhold under Nazi-regimet.

Jeg vil på stå at argumentet til at Israel børe opføre sig på bagegrund af Jøders-udryddelse i 1940’erne er noget der er racistisk/antisemitisk. Hvad adskiller borger fra staten Israel eller  fra mange andre borger og stater der har ført krige og okkuperet andre lande? Skal Jøder være bedre mennesker end alle andre på grund af deres historie. Nu er staters konkurrere om resurser og magt helt almindeligt ting og intet nyt. Staters opgave er at ekstern ud ad til og intern i landet mobilisere til og for skabe betingelser for at det kan lade sig gøre. Det kan man møde både interne i staten som en ensretning af sprog og kulturer, men det kan forgår over for andre stater og kulturer igennem okkupationer.

England har i 300 år kæmpet med Frankrig om Gasconie. I den konktekst er Isreal en lille parentes i historien. USA kolonialisme og krige var også blodig og brutal eks.  Frankrigs kolonialisme var heller ikke bedre. Intet af dette undskylder noget overgreb elle mord fra Isreals militær, men at sammenligne det med det største og eneste systematisk industriel tilintetgørelse af etniske og religiøs gruppe overhoved nogensinde (jøder netop) af Nazistiske regime er for mig antisemitisme.  Hvis man tog nogle andre kolonimagter  og undertrykkende regime b.la. som det var det i Apartheidstyret i Sydafrika vil det et give mere mening med en sammenligning. Det ville faktisk ikke være antisemitisk men begyndelsen der miner om en politisk analyse i stedet for vrøvl.

Jeg har været til et oplæg i den “Republikanske Club” i Wien i marts med nogle af de de sidste levende overlevende fra Theriesienstadt. Som holde et oplæg om Antifaschistische Aktionen 1946 – 1965 i Østrig. For at minde folk hvorfor der var vigtig at være antifascist talte den første taler snakkede om NSforbrydeserne mod menneskeligheden  og lavede en liste. Jeg gentager og håber at jeg kan husker rigtig.

Industriel planlagt fængsling, tortur og udryddelse af politiske modstander alt fra kommunister til konservative var det første.
Industriel planlagt fængsling, tortur og udryddelse af Romer og Sinti, men også andre som Sorber og polakkerne blev også myrdet, men regimet komme ikke om planlagt på grund af krigens afslutning.
Tvangs flyting af hundredtusinder af mennesker og forbud af kulturen, sprog og uddannelser som f.eks.: polakker, cheker, osv, i det områd 3. rige opfattede som deres retmæssige tyske overherredømme områd.
Industriel planlagt fængsling, tortur og udryddelse af Homoseksuel og andre seksuelle mindretal.
Industriel planlagt fængsling, tortur og udryddelse af handikappede, men også tvangssterililation.
Genopdragelseslejere(arbejdslejrer af en art) og systematisk mord på af militærnægter også i arbejdslejer og KZlejer.
Genopdragelseslejere  og systematisk mord “asociale” vagabonder, tiger og nogle kriminelle. De fleste, men ikke alle ende i slutningen af krigen i KZlejer.
Genopdragelse og systematisk mord på unge der hørt “JAZZ og dyrkede andet utysk  mode og kunst”. De fleste, men ikke alle ende i slutningen i af krigen i KZlejer.
Genopdragelse og systematisk mord på mennesker der hørt andre radio og læst andre bøger end de som var tilladt af regimet. De fleste, men ikke alle ende i slutningen i af krigen i KZlejer.
Tvangsfjernelse af over 20.000 polske blåøjede og lyshårede børn og tvangsadoption til tyske forældre eller opbevaring i børnehjem.
Tvangs prostitutions af tusindvis af jødiske kvinder og systematisk blev slået ihjel på b.la. også i KZlejer.
Mord på  over 6 millioner jøder med fra  forskellige 26 lande  bland andet i arbejdslejerer og KZlejer
Tvangsrekruttering som arbejdskraft og systematisk mord b.la i KZlejrer fra mennesker fra 26 lande.

Udover alle disse forbrydelser er der også tale om selv den krig som betød at over 50 millioner soldater og civile døde i og af følge af krigens rædsler.

billeder er  fra: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=448586891900110&set=a.101053546653448.1742.100002464083361&type=1&ref=nf

se videre: Antifascisme og -racisme

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under Uncategorized

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s