Det er anarki

anarchist-bee-e1343607029262En verden, hvor ingen skal styre,
over en andens arbejde og besvær,
Frie bliver enhvers hjerte og hjerne,
Det er anarki
En verden hvor frihed er enhvers glæde
de svage, de stærke, “han” og “hun”
hvor “dit” og “mit” ikke undertrykke nogen
Det er anarki
                                                David Edelstadt

Hvad?

Ordet anarki betyder, for de i fleste mennesker kaos, borgerkrig, katastrofer, krig osv. Det er stater der fører krige, og det er markedet som skaber økonomiske kriser. Det er ikke anarkiet tilhænger anarkisterne som skaber kaos. Det er politikere og virksomhedernes ledere, det er succeskrav i fritiden og ydelses pres på jobbet osv., som det enkelte menneske kun kan oplever vikårligt og påduttet. Ordet anarki kommer fra oldgræsk ἀν ingen og ἀρχή styre.  Det er ikke en beskrivelse af en særlig styreform som andre ismer, som f.eks. socialisme eller liberalisme.  Det beskriver en tilstand af et samfund, som er totalt frit fra enhver slags herredømme: vold, hierarki, privilegier, profit økonomi osv.

Hvordan?
Økonomi: Industriel overskudsproduktion hvor ”alt er for alle”, frem for privatejendom på produktionsmidlerne som skaber en kunstig mangeløkonomi med overskud for de få. Nydelse af goderne efter behov, – ikke efter ydelse.  Lige fra starten uden “overgangsfase” – frihed her og nu! Anarkister er imod penge, ingen bytteøkonomi, men i stedet kollektiv planlagt økonomi. “Planlægning” betyder, for at unge misforståelser, frivillige aftaler.  Det betyder, at finde ud af hvem, der er villig til at lave hvad, hvor, hvornår, hvor meget.  Dvs. “arbejde” uden tvang, uden hierarkier, uden chefers og mellemledere med anvisningsret.

Beslutningsprocesser: Det handler om at opnå samtykke på trods af uenighed. Der er tale om en slags Konsensus.  Der betyder, at alle, som synes et emne vedrører dem, får talemulighed og blive hørt. Ingen bestemmer hvem hvad vedrører. Ingen repræsentant eller rådsdemokrati, ingen flertals afgørelser, eller uformelle hierarkier. I stedet et ønske om at opnå konsensus ved gensidig hjælp. Det kan kun lade sig gøre fordi, man fjerner incitament til at skulle konkurrere og forsvare sig med ideologier eller vold for at opnå materielle goder eller social status, da man har garanti for at få et godt liv. Sådan undgår man opsplitning af menneskene i modsigelser som f.eks.: arbejder vs. arbejdsgiver, udlændinge vs. dansker, kinder vs. mænd, osv.

se videre Anarkisme generelt
se videre Sorte Fane – agit/propReklamer

Skriv en kommentar

Filed under Uncategorized

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s