Gratis Boliger for alle NU!

Boliglovgivning handler ikke bare om opsigelse af lejemålet, om hvor høj huslejen må være eller om hvordan lejerne skal opføre sig i forhold til hinanden, men først og fremmest om statsmagtens og ejernes fælles interesser for at opretholde det bestående ejendomsforhold og indtjeningsmuligheder. At have en bolig er et fundamentalt behov alle har. Ingen kan undvære en bolig. Det er noget alle har brug for! – Men det loven drejer sig om er magt og at score kassen på andres fundamentale behov. Love er generelt et klassespørgsmål. Mest synligt bliver det på boligområdet, fordi det handler for den ene part om at være eller ikke at være og for den anden blot om nogle fa procenter af gevinsten. Staten hæver sig tilsyneladende over de stridende parter, men også kun tilsyneladende. I praksis svarer det ikke til virkeligheden. “Retten” til privatejendom står over alt andet – grundloven. Retten til at have et monopol og patent på resurser og derigennem at gøre andre afhængige, derfor findes magt – retten til at udbytte og at undertrykke folk. Det er statens interesse at opretholde de bestående forhold, da dens magt bygger på dem, og ligeledes derigennem legitimere dens bureaukrati og voldsmonopol.

Bolignød og hjemløse findes, fordi boligen er en vare. Det er årsagen til, at der findes for få af dem. Huse bliver ikke bygget for at folk kan bo i dem. De bliver bygget for at nogen tjener fedt på det. Det at bygge nye lejligheder for nogen er ikke særlig god forretning når der tale om almennyttig byggeri, og derfor er det kun offentlige/boligforeninger der står for at finanserne den slags lejligheden.  Også i det politiske skuespil er borgernes behov ligesom det tilfælde på markedet et mål til et middel til at få status og magt. 
Der er alt for få almennyttig bygger. Det man kan lære af det er at folk ikke kan forvente noget af dem der har magten – Du får kun det du kæmper for i fællesskab med andre.

Vi kæmper for, at det enkelte menneskes behov skal være målestok for al det der forgår i samfundslivet, ikke de riges profit. Ingen skal tjene på andres fundamentale beghove. Hvem er fjenden? Det er husejeren og ejendomsmæglerne, pamperne og byrokratiet i boligselskaberne, staten og politikerne, – alle der laver lovgivningen og tjener på det – magthaverne. Det er ikke de fremmede, der tager boligerne. De er i nøjagtig sammen situation som dig. Det er ikke de hjemløse. De nasser næppe på nogen. De indkræver ikke dyre huslejer af folk. Det er ikke de 50 andres skyld som venter på den samme bolig som dig. Vi er trætte af klichéer og fremmedhad.

Der vil være boliger til alle, og når alle tomme huse bruges, når man holder op med at lave byfornyelse, som altid ender med at ødelægge det lokale miljø, og yderligere bidrager med at boligpriserne stiger, og når det at etablere nye indkøbsgader, erhvervsbygninger, supermarkeder og shoppingcentrer ikke mere er vigtigere end boliger. Men hvem skal betale det? De, der tjener på det i dag. En bolig til enhver kunne være muligt i et samfund, der bygger på folks behov, ønsker, håb og ideer, og ikke på aktiekursen og pengepungen. Dette vil aldrig være muligt under markedsøkonomien.

Hvad kan man gøre i mod bolignød? Organiser jer fra boligblok til boligblok, fra kvarter til kvarter. Huslejestrejke det er ikke engang ulovligt. En hel boligblok kan ikke sættes på gaden. Hvis der er nok, som holder sammen og er solidariske kunne det blive til virkelighed.

Det hele begynder med ikke at gøre magthavernes interesse til ens egne: at sætte spørgsmålstegn ved, hvorfor nogen er rigere end andre – og at kræve alt det man bliver snydt for hele livet igennem.

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under Uncategorized

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s