Arrangement: Fagbevægelsens rødder – syndikalismen som alternativ

af PROSA – Forbundet af It-professionelle
31. marts klokken 17:00 – 19:00

Kan vi lære noget af fagbevægelsens pionerer med deres vægt på aktivisme og demokrati på arbejdet? Kom til oplæg om syndikalismen, der er en ”glemt” faglig tradition i Danmark, men som bl.a. har levet videre i vort naboland Sverige frem til i dag.

Mens mange i dag ser overenskomster, arbejdsret og også ledelsesret som givne og helt naturlige størrelser, var dette langt fra tilfældet i fagbevægelsens ungdom. Markante strømninger ville hellere selv tage ansvar for produktionen, frem for at lade direktører og aktionærer høste overskuddet. Demokrati på arbejdspladsen og aktivistiske metoder var en del af repertoiret frem for langstrakte og centraliserede forhandlinger.
Spørgsmålet er, om vi i dag har noget af at lære fra de faglige pionerer? Kom til oplæg med Bjarke Friborg om syndikalismen, der er en ”glemt” faglig tradition i Danmark, men som bl.a. har levet videre i vort naboland Sverige frem til i dag.

Bjarke Friborg er faglig konsulent i PROSA og har i flere år beskæftiget sig med alternative fagforeningsmetoder, herunder spørgsmålet om demokratiske virksomheder. Har i januar 2014 afsluttet et masterstudie på RUC, hvor han skrev afhandling om de svenske syndikalister 1910-2013. Er desuden selv fagligt aktiv, bl.a. som medlem af bestyrelsen for privatansatte akademikere i Dansk Magisterforening, hvor han også sidder i hovedbestyrelsen.

Tilmelding her:
https://www.prosa.dk/kalender/hele-kalenderen/?tx_moccrmintegration_courses%5Bcourse%5D=120&tx_moccrmintegration_courses%5Baction%5D=show&tx_moccrmintegration_courses%5Bcontroller%5D=Course&cHash=7320285a149442f40ce82a12afecd57e

 

Mødet er åbent for alle der ønsker at gøre en forskel på arbejdsmarkedet for sig selv og sine kollegaer, venner, verden og familie.

https://www.facebook.com/events/1418286148421712/?ref_newsfeed_story_type=regular

se videre: Anarkisme og syndikalisme
se videre: ASO
se videre: FS (20erne)
se videre: Christensen, Christian
se videre: Fritzner, Andreas
se videre: FS (90erne)
se videre: IWW
se videre: Hill, Joe
se videre: SAC
se videre: SUF

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under Uncategorized

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s