Bog: Søren Mau: Hæv stemmen!

Mau_forside

Udkommer 17. april 2015

Kan man argumentere for, at det mest demokratiske er at lade være med at stemme til det kommende folketingsvalg?

Det er i hvert fald, hvad forfatterdebutanten og samfundsdebattøren Søren Mau forsøger i sin nye bog, Hæv stemmen!, der bærer undertitlen I hvilken det vises, at folketingsvalget er et ideologisk ritual, der opretholder et udemokratisk politisk system, og at det første skridt på vejen mod et demokratisk samfund er at lade være med at stemme.

“Målet med denne bog er at overbevise dig om, at du ikke skal stemme til det kommende folketingsvalg.” Med disse ord indleder Søren Mau bogen, der er et indspark i debatten op til folketingsvalget senere i år.

Hæv stemmen! har form af et langt essay, hvori Søren Mau hudfletter en række af det politiske livs vigtigste aspekter, heriblandt mediernes rolle, partiernes indretning som moderne virksomheder, personfikseringen og udviklingen i den internationale økonomi – alt sammen aspekter, som forfatteren mener undergraver Folketinget som demokratisk institution.

Søren Mau er specialestuderende i filosofi, initiativtager til gruppen “Stem ikke til folketingsvalget” og talsmand for studenterbevægelsen “Et andet universitet.” Han er forfatter til en række kronikker og debatindlæg i landdækkende medier, og Hæv stemmen! er hans første bogudgivelse.

Hæv stemmen! er samtidig den første udgivelse på Forlaget Nemos nye bogserie Tumulti. Tumultiserien er samfundsengagerende og kritiske essays, der analyserer og diskuterer vores samfund ud fra en radikal forståelse af verden.

Søren Mau
Hæv stemmen!
I hvilken det vises, at folketingsvalget er et ideologisk ritual, der opretholder et udemokratisk politisk system, og at det første skridt på vejen mod et demokratisk samfund er at lade være med at stemme.
94 sider
Paperback
Udkommer 17. april 2015
ISBN: 978-87-92880-03-1
Vejl. pris: 125,00 kr.

Forudbestil bogen online i vores webshop, og få den tilsendt på udgivelsesdatoen:

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under Uncategorized

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s