Foredrag 16/6/15: Magtens elite

   16. juni
    klokken 08:30 – 09:30
     
    Vis kort
    Christians Brygge 3, 1219

KVINFO inviterer til 1 times afsløring af den danske magtelite

Få morgenkaffen samtidig med en opdatering af den danske magtelite. Sociologerne Christoph Ellersgaard og Anton Grau Larsen har i deres kommende ph.d.-afhandling zoomet ind på de 423 mest magtfulde danskere. Det er dem, der træffer de tungeste beslutninger i dansk politik, erhvervsliv, fagforeninger og kulturliv.

Forskerne har brugt fire år på at identificere sammensætningen af mere end tusind bestyrelser, fonde, udvalg og VL-grupper. Og de kan nu sætte navn og ansigt på en inderkreds af erhvervsdirektører, fagforeningsbosser, toppolitikere og universitetsfolk m.fl., som kender hinanden på kryds og tværs og ved fælles hjælp sætter kursen for alle os andre.

Til sammen danner magteliten et lukket netværk i toppen af samfundet. Fællestræk er, at de bor nord for København, har taget de samme uddannelser og er i høj grad børn af de mest privilegerede samfundsgrupper. Kun 19 % af denne A-kæde er kvinder.

Således påviser forskningen at magten er langt mere ulige fordelt i Danmark, end vi går rundt og fortæller hinanden. Oplægget sætter rekrutteringen til samfundet mest magtfulde netværk til debat.

Christoph Ellersgaard og Anton er PhD-stipendiater på Sociologisk Institut, Københavns Universitet og forsvarer begge deres ph.d. afhandlinger d. 23. juni. 2015.

Afhandlingerne hedder henholdsvis ”Elites in Denmark – Identifying the Elite” skrevet af Anton Grau Larsen og ”Elites in Denmark – Power Elites and Ruling Classes in a Weldfare State” skrevet af Christoph Ellersgaard.
Flere begivenheder fra Kvinfo

https://www.facebook.com/events/681316185348603/

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under Uncategorized

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s