1) SOLIDARITET!

FNB.orgSOLIDARITET!
Solidaritet med alle dem, som ikke kan omstille sig efter for godt befindende, blot fordi noget kan forandres bør også forandres. Man tvinges til at følge med i forhold til det, som lige nu opfattes som mest aktuelt i forhold til sit arbejde, sundhed, politik, mode, … Solidaritet med alle dem, der ikke vil være opdateret i sociale medier eller ikke vil leve op til stereotype kønsroller.
Solidaritet med dem, som er gældsat blot for at have et sted at bo eller blot fordi de vil leve lige så godt som andre. Solidaritet med dem, der er ensomme eller har ondt i livet. Solidaritet med dem i arbejde og de arbejdsløse, i aktivering, i jobprøvning, resurseforløb – dvs. alle dem der er umyndiggjort, gjort syge, nedslidte og stressede, for at leve op til succeskrav i både arbejdslivet, udannelse og fritiden.
Solidaritet med alle dem, der er fanget som brugere i et velfærdssystem, hvis opgave er at kontrollere og tvinge alle til at leve op til ideologien om at “være sin egen lykkes smed”.

Solidaritet med dem, der flygter på grund af krig, fattigdom og klimaforandringer. Solidaritet med alle dem, der oplever vold på gaden, i hjemmet, af politiet som direkte konsekvens af et hierarkisk samfund. Solidaritet også med dem der oplever den strukturelle vold imod dem som bolig-/hjemløse, og alle de andre som er de glemte ofre for samfundet når de ikke vil/kan leve op til arbejdstvangen i markedsøkonomien og derfor falder ud af systemet, fordi de ikke kan udholde tvangsarbejdet på overførelsesindkomst, som flere og flere ikke kan overleve på.
Solidaritet med alle, der marginaliseres af staten og er overflødige i samfundet, fordi disse ikke har penge nok som forbrugere, eller som tvinges ud i kriminalitet af fattigdom. Solidaritet med dem hvis job overflødiggøres ved
effektiviseringer og teknologisk fremskridt eller hvis politiske indflydelse er ubetydeligt på grund sexisme, racisme, klasseisme, fremmedhad eller fordi de ikke lever op til samfundets succesnormer.

Vi ønsker ikke velgørenhed. Vi ønsker ikke medlidenhed for nogen. Vi vil intet have at gøre med hykleriet. Det vi ønsker, er at skabe er solidaritet. Der er masser af grunde til at være imod stat og markedet, og der er masse af grunde til at holde fast ved, at dette samfund systematisk ødelægger mennesker og deres fællesskaber. Det er vigtigt at sige det lige ud, at velfærd kun findes for dem, der lader sig udnytte som lønmodtager. Velfærden er et mål til et middel for magthavere: disciplinering, autoritetstro og økonomisk vækst.

Det er ikke samfundets skyld, fordi “samfundet” er alle mennesker der lever i det og langt de fleste mennesker har meget lidt indflydelse på fundamentale forhold i samfundet. Der er tale om en ubrugelig generalisering. Ansvaret for elendighed, arbejdsløshed, sygdom på grund af miljøforurening og arbejde, krig, osv., er hos den klasse, som er de privilegerede i et samfund hvor mennesker hersker over mennesker og derved profitere af andres misere.

Kort sagt: behov et mål til et middel i profit øje med. Derved er der tale om en økonomi der systematisk modarbejder og udnytte solidariteten og autonomien – den gensidige hjælp – som findes i hver samfund

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under Uncategorized

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s