20/10/16 Månedens Dokumentar i oktober – Requiem for the American Dream

USA ifølge Chomsky

‘Requiem for the American Dream’ udgør det definitive dokumentariske klarsyn på vor tids skæbne, som den anerkendte intellektuelle, 87-årige Noam Chomsky, udlægger det.

Lagt i hænderne på få udvalgte magtfulde mennesker er USA godt på vej til at blive et samfund for de allerrigeste i en destruktiv finansiel ulighed. Middelklassen er døende, og tiden er til en svanesang for det fungerende demokrati.

Lingvistik-professoren, filosoffen og historikeren Noam Chomsky, der er kendt for sine velformulerede og knivskarpe analyser af verdenssituationens mange afskygninger, fortæller med ansigtet i ekstremt nærbillede både om de faretruende tendenser i samfundet og ser tilbage på sit eget liv med aktivisme og politisk engagement.

‘Requiem for the American Dream’ er en ærlig og tankevækkende dokumentarfilm. Den bør ses af alle, der stadig nærer et håb om en fremtid i fællesskabets tjeneste. Professor Chomsky sætter i hvert fald tendenserne i verden i et ualmindeligt klart lys, hvor dystre de end måtte syne.

Det er ikke en dokumentarfilm i konventionel forstand. Snarere en enmands-“konversation” med Noam Chomsky. Hvad filmen særligt dokumenterer er bredden og dybden i Chomskys synspunkter. Nærbillederne af det ældede ansigt viser visdommens furer, mens illustrativ grafik og arkivfilm perspektiverer de mange kloge ord om den amerikanske drøm i forfald.

Chomsky forklarer og perspektiverer sine idéer og teorier med eksempler helt tilbage fra 1776, hvor den moralske britiske filosof Adam Smith udgav ‘The Wealth of Nations’, og frem til vore dages mediebillede og dets indflydelse på politik.

Efter at have opsummeret sin vision om et tiltagende grimt amerikansk samfund og en global økonomi, der er på vej mod massiv ødelæggelse, lister Chomsky en smule håb ind i billedet: ytringsfriheden er ifølge ham stadig en fungerende værdi i USA.

Chomskys pointer er knivskarpe og nærmest røntgenfotograferer samfundets ensrettede tendenser. Bestemt ikke mindre aktuelt i et år, hvor amerikanerne skal vælge ny præsident.
Billetter kan bestilles her: http://www.dfi.dk/Filmhuset/Cinemateket/Billetter-og-program/Serie.aspx?serieID=13086

———————–
FILMVISNINGER:
———————–
Requiem for the American Dream (Peter D. Hutchison, Kelly Nyks, Jared P. Scott, 2015)
Torsdag den 20. oktober kl. 21:45
Fredag den 21. oktober kl. 19:00
Lørdag den 22. oktober kl. 17:00
Søndag den 23. oktober kl. 12:00
Tirsdag den 25. oktober kl. 21:45
Onsdag den 26. oktober kl. 17:00

————————————-
PRAKTISK INFORMATION
————————————-
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, Kbh K
Tid: 20. oktober 2016 – 26. oktober 2016
Billetter (75 kr, dog 50 kr for Cinematekets medlemmer): Bestilles på tlf. 33 74 34 12 eller online via linket ovenfor.

https://www.facebook.com/events/140155906435568/

 

 

 

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under Uncategorized

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s