24/2/17 Kbh Læser: Hvorfor arbejde? Oplæg v. Eskil Halberg

 

16406992_1851102461836202_1527448003085496336_nI forbindelse med årets udgave af festivalen KBH LÆSER med temaet VÆKST, får vi fredag d. 24 februar kl. 16-17 besøg af arbejdskritiker Eskil Halberg, der vil holde oplæg om arbejdskritik med udgangspunkt i sin bog om emnet, hvis udgivelse er lige på trapperne. Efter oplægget er der tid til at snakke videre over en øl eller vand.

Fri entré

Vores samfund er et arbejdssamfund. Drømme om en ordentlig tilværelse starter og slutter med arbejdsmarkedet. Arbejde er forudsætningen for at være et menneske i dag. Men hvorfor egentlig det? Arbejdet er samfundsmæssigt betragtet under afvikling fra automatisering, effektivisering og anden teknologisk udvikling, og stadig flere mennesker tvinges til at finde arbejde, der ikke længere findes.
Måske er arbejdet i gang med at afskaffe sig selv? Måske er politisk frigørelse frigørelse fra arbejdet, der i stigende grad tager form af kontrol snarere end produktion.
Historisk har arbejderbevægelsen hyldet arbejdet som et sted for mulig frigørelse. Men i dag synes frigørelsen ikke at kunne ske gennem arbejdslivet. Dette kunne være starten på en politisk kritik af arbejdet. En radikal arbejdskritik.
https://www.facebook.com/events/246745055774487/

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under Uncategorized

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s