6/5/18 Hvorfor anarko-syndikaliske fagforeninger? Hvorfor IWA?

solfediwa1Søndag den 6. Maj får Bogcaféen Halmtorvet besøg af en anarko-
syndikalistisk kammerat fra Solidarity Federation (SolFed), der vil tale om fagforeningen, deres ideer og praksis i fht. deres arbejde lokalt og internationalt.
SolFed forbinder arbejdernes kampe for forbedringer i dag, med de langsigtede mål om at afskaffe staten og kapitalen. Disse institutioner fører an i menneskelig udnyttelse og undertrykkelse, samt den massive ødelæggelse af miljø og klima. Al den destruktion på baggrund af profit og hierarkier. Organisationen er del af International Workers Association (IWA).

OBS! Foredraget vil være på engelsk 

Begrebsafklaring 
Begrebet anarko-syndikalisme refererer til lønmodtager organisationer, som er baseret på principperne af selvbestemmelse, selvorganisering og solidaritet. Syndikalisme (fransk: syndikat = fagforening) blev skabt som reaktion på de socialistiske partiers og fagforeningers stigende reformisme i slutningen af 1900 tallet. Anarko-syndikalisme kombinerer kampen for socialisme med selvforvaltning på alle samfundets området og antistatslige synspunkter af anarkisme.

Anarko-syndikalisme i DK
I Danmark eksisterede der i nogle år en afdeling af IWA kaldet Anarko-Syndikalistisk Organisation(ASO). Der kunne være flere gode grunde til at prøve at skabe en anarko-syndikalistisk organisation igen. Der er f.eks. stor utilfredshed og rådvildhed hos lønmodtagerne. Dette skyldes årtiers neoliberalistiske forringelse af arbejdsmiljø og rettigheder: Flere og flere ansættes på korte ansættelseskontrakter med de forringelse dette indebærer i løn og rettigheder. Sociale nedskæringer som f.eks. dagpenge- og kontanthjælpsreformerne er lavet af skiftende regenereringer, forværrer livskvaliteten for de fattigste i samfundet.
LO/FTF/AC fagtop er ude af trit med virkeligheden. Uanset om der er tale om fejlvurderinger af dens indflydelse på socialdemokratiet og skiftende regeringen, som f.eks. ved lærerlockouten 2013, eller dens manglende fornemmelse af hvad lønmodtagerne faktisk har brug for, som viste sig ved de sidste overenskomstforhandlinger i den private sektor 2017, der indebar forringelse i forhold til arbejdstids-aftaler.

https://www.facebook.com/events/628860107506260/

Skriv en kommentar

Filed under Uncategorized

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s