Gensidig Bibliotek

Anarchiki: Bøger! Bøger!

Hvad er Gensidig Bibliotek?

Gensidig Bibliotek er et rum på Bolsjefabrikken. Det er en “Gratisbutik”. Det vil sige at du kan tage: bøger, pjecer, tidsskrifter, … osv. med hjem eller aflever dem når du ikke har brug for dem. Du behøver hverken give penge eller at være “aktivist” som modydelse for at tage og bruge dem.

Der er kun få regler:
Når du donerer bøgerne må disse ikke være ødelagt f.eks.: malet på, fugtigt eller sider være revet ud.
Du må ikke tage bøger med hjem for at sælge dem videre.
Husk at aflever bøgerne tilbage når du ikke har brug for dem mere. Det nytter ikke nogen at de læger der hjemme og samler støv.

Om en bog er ”brugbart” har ikke altid noget med indholdet at gøre, fordi en bogs billeder kan bruges til en collage, måske kan nogen lide farven eller måden den er indbundet og derfor kan en bog som du måske ikke tror er nyttig for dig være det for andre.

Det er et forsøg på at lave en gaveøkonomi som er både solidarisk og økologisk ved at brug det overflod som samfundet hverdag skaber til noget godt ved at omdefinere hvad der er “værdi”. Netop fordi noget som tilsyneladende ubrugeligt for en selv kan være brugbart for andre og derfor værdigfuld uden at det behøver at blive til en forretning med alle de dårligdomme som følger af profitidelogien: konkurrence, hierarki, pligt, og stress og alle de andre ting som gøre livet besværligt.

Meningen med projektet er ikke at det skal være et socialpædagogisk projekt støttet af kommunen eller et vedgørenheds foretagende. Det er derimod et politisk projekt som prøver at nytænke økonomi, økologi og sociale relationer på kort sigt ved at være solidarisk og mere kritiske for- og genbruger i hverdagen og på langt sigt ved at inspirer folk til at nytænke styreformere og økonomiskesystemer i alle andre livets områder.

–  Det bedre at dele frem for at skulle betale!

Litteratur om disse emner kan du finde i Biblioteket: Økonomi, Jura, Matematik, Gøre Det Selv, Filosofi, Historie, Film, Sprog: Engelsk skønlitteratur, Engelsk faglitteratur, Engelsk (Pinguin Books), Tysk, Fransk, Spansk, Italiensk, Slaviske sprog, Japansk, Færøsk, Islandsk, Norsk, Svensk, Andre sprog, Ordbøger, Dansk: børne- og ungdomslitteratur, Dansk: Digte, Dansk: Tidsskrifter, Dansk: Skønlitteratur, Dansk: Tegneserier, Dansk: Undervisning
Dansk: Eventyr, Dansk: Fantasy og Si Fy, Dansk: Teaterstykker, Sprogundervisning, Litteraturhistorie, Antropologi, Pædagogik, Psykologi, Medier, Politik, Samfund  , Sociologi, Økologi, Religion, Videnskabs, Biologi , Kunst , Mad, Samfund, Rejser, Biografier, Sport, Geografi, Musik,, teater, fotografi, Sexologi, Lingvistik, Opslagsværker, Computer, Samliv, Elektronik  .  .  .  og der kommer sikker flere  til.

Deutsch:
Was ist die Gegenseite Bibliotek?


Facebook
ekstern link: Gensdig Bibliotek

Adresse: BOLSJEFABRIKKEN, Lærkevej 11, 11,2400 Kbh. NV, Bygning A på 1. Sal og Bygning B i Stuen.
http://bolsjefabrikken.com 

Propaganda:
FSF link
: GENSIDIG BIBLIOTEK 

FSF link: Hvad er Gensidig Bibliotek? 
FSF link: Was ist die Gegenseite Bibliotek?
FSF link: Plakat1
FSF link: Plakat2

FSF link: flyver tekst
FSF link: flyver billeder

Et Interview om ideerne og praksis bag Gensidig Bibliotek

Nielsen,  Vibeke
FSF link: Det Gensidige Bibliotek

i: Overgrunden 2011, uge 42, nr, 15

overgrunden.dk
ekstern link: nr15

Om Gratisbutiker
de.wikipedia

ekstern link: Umsonstladen

en.wikipedia

ekstern link:Give-away shop

 

 

 

 

 

Reklmaer for Gratisbutiker i Tyskland og Østrig

 

Facebook: Kostnix-Laden

Om gaveøkonomi

da.wikipedia
ekster link: Gaveøkonomi

de.wikipedia.org
ekstern link: Schenkökonomie

en.wikipedia
ekstern link: Gift economy

Gratisbutiker i Tyskland, Østrig og Nederlandene
ekstern link: http://www.umsonstladen.de